Minnesgudstjänst i många kyrkor i länet

Många kyrkor i länet håller i dag extra öppet för den som vill söka tröst eller tända ett ljus till Anna Lindhs minne. Det blir också särskilda gudstjänter i flera kyrkor. I Enköping håller Vårfrukyrkan, tillsammans med Socialdemokraterna i kommunen, en minnesmässa i kväll.
Sven Jansson är ordförande för socialdemokraterna i Enköping. När vi får tag på honom är han på Enköpingsposten för att leta fram ett fotografi på Anna Lindh. Förberedelserna inför minnesgudstjänsten i kväll avbryts av telefonsamtal från människor som vill tala om Anna Lindhs död. Många kyrkor i länet håller i dag öppet för den som vill träffa en präst eller bara tända ett ljus. I Östhammar t.ex. är alla kyrkor öppna, där man kan få träffa både diakon och präst på pastorsexpeditionen. I Uppsala har domkyrkan en minnesgudsjänst i kväll klockan sex. Mikaelskyrkan har Taizemässa och minnesgudsjänster blir det också i Natanaelskyrkan i Tierp och i Östhammars kyrka. I Gottsunda i Uppsala har kyrkan bestämt att hålla öppet också på lördag, för att kunna ta emot folk.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".