Sorg på Socialdemokraternas och SSU:s kontor

Sorgen efter beskedet om Anna Lindhs bortgång är stor idag - Bland partikamraterna på socialdemokraternas och SSUs kansli i Uppsala är stämningen mycket tryckt.
Korridoren till socialdemokraternas och SSU:s kansli i Uppsala badar i ljuset från lysrör, strax innanför dörren möts man av Anna Lindhs breda leende. Porträttet står inramat av tända ljus och på vit duk med ett fång stora mörkröda rosor. Olof Palme blickar ner på bordet, hans porträtt hänger strax bredvid. Stämningen är lågmäld på kansliet, ögonen blanka av tårar, längre ner i korridoren gråter någon öppet. TV:n står på för att få det senaste från presskonferensen med Göran Persson, som en overklig bild av en ofattbar händelse. Elin Norén är nyvald ordförande i SSU i Uppland och det var här på kansliet som hon fick beskedet i morse: - Hon betydde mycket. Hon var en väldigt kunnig politiker, men en också en stark människa. Hon var en fin människa och det betyder mycket för hela Sverige att hon är borta. Hon var min största förebild. Hon var en så stark kvinna som kom fram bland alla gubbar och så hade hon ett så starkt engegmang för internatinella frågor, säger Elin Norén.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".