Anna Lindh hedras på många platser idag

Minnet av utrikesminister Anna Lindh hedras på många platser idag med ljus, blommor och marschaller. I Folkets Hus i Uppsala finns det sen i förmiddags en kondoleansbok utlagd .
Sejnab Hali Mohammed, demokratiambassadör i Uppsala, var bland de första som skrev i boken: -Jag är chockad av det som har hänt, det är tragiskt, för Sverige och i hela världen. Det är en fantastisk människa som har gått bort. Jag träffade henne för en och en halv vecka sen när hon var här på Stora Torget i Uppsala. Jag finner inga ord. Vid lunchtid var den första sidan i boken fulltecknad. På bordet finns också en stor bukett röda rosor och ett par vita ljus i stämjärnsljustakar. Det är lugnt, bara sorlet från restaurangen intill tränger igenom när någon kommer in i foaljén. Så onödigt och ofattbart, har en kvinna skrivit. Ofattbart att något sådant kan hända, mina tankar finns hos dig och din familj, hälsar en annan. Bertil Kinnonen som är S-ombudsman i Uppsala har pratat med många ledsna i dag: -Folk vill uttrycka både vrede, oro och sin rädsla och höra på vilket sätt de kan visa sitt deltagande och det är de tycker att det är viktigare att vi värnar demokratin och att vi tillsammans visar att vi inte vi accepterar att sånt här ska hända i Sverige, säger han På Stora Torget i Uppsala har valstugorna blivit minnesplatser för Anna Lindh. Människor har lagt ned blommor och tänt ljus och marchaller. På stugorna sitter affischer med meddelandet att Anna Lindh har avlidit och kampanjen om EMU är avbruten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".