Birgitta Dahl inviger kulturnatten

Efter mordet på Anna Lindh så kommer Uppsalabon Birgitta Dahl hålla invigningstalet till kulturnatten i Uppsala imorgon kväll. -Jag kommer att tala för att hedra Anna Lindh.
Årets upplaga av kulturnatten i Uppsala i morgon kommer att få en del förändringar på grund av mordet på Anna Lindh. Några programpunkter som skulle ha handlat om EMU utgår och vissa grupper kommer att anpassa sin musik till situationen. -Jag kommer att tala om att kulturnatten får en sådan prägel att det ska handla om de värden som Anna kämpade för under hela sin livstid, säger Birgitta Dahl. Anna Lindh har hon känt sedan 70-talet. -Första kontakten var när hon ringde mig som sin riksdagsledamot och bad om hjälp att få ordna en utställning på sin skola i Enköping. Hon visste att det var väldigt kontroversiellt och att hon var ensam om att kämpa för det. Men hon ville driva frågan. Kontakta reportern: Magnus Gustavsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".