Extra koll på fylla och slagsmål under kulturnatt

Kulturnatten är inte bara musik och konst. De senaste åren har natten fyllts av en hel del fylla och slagsmål. Därför satsar både det sociala och polisen extra resurser i år.
-Tyvärr har det väl ibland utvecklats till att bli en helg där man dricker rätt mycket alkohol och där det förekommer en hel del våld, säger Henrik Tellander, biträdande chef för polisavdelningen i Uppsala län. Utvecklingen från Kulturnatten 1998 tills idag ser ut som en skidbacke. 1998 omhändertogs en person av socialjouren, året efter fem, 2000 sju. Men sedan dess har siffran legat kring 25. Därför kommer det att finnas 50 poliser och 15 personer från socialjouren på stan i Uppsala under natten, fler än någonsin. -Dessutom så är det ett stort antal fritidsledare och föreningsaktiva som är ute och "fältar", de går omkring i miljöerna där ungdomarna finns, berättar Björn Andersson, chef för socialjouren i Uppsala. Kontakta reportern: Erik Möller
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".