Flera manifestationer för Anna Lindh igår

På flera håll i Uppland hölls i går manifestationer för att hedra minnet av utrikesminister Anna Lindh. I Enköping samlades människor på Stora Torget och i Uppsala hölls manifestationen på Martin Luther Kings plan. Där deltog bla representanter för samtliga riksdagspartier.
En av dom som talade var utbildningsminister Thomas Östros som i och med mordet på Anna Lindh förlorade en mycket god vän: -Hon var både en god vän, utrikesminister och arbetskamrat, så det är många känslor jag har för Anna Lindh. Det jag tänker mest på är hennes familj. Hon har två fina barn och en make som naturligtvis har en förtvivlad situation nu. Sen har vi gråtit mycket tillsammans i regeringen för vi har förlorat en god vän. För mig var hon också en god vän. Vi pratade mycket och stöttade varandra. Anna var en mycket omtänksam person. Jag har många minnen av henne, små lappar, SMS och omtänksamma ord, säger Thomas Östros.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".