Största kulturnatten någonsin ikväll

I kväll är det dags igen, för 15:e året i rad blir det kulturnatt i Uppsala och utbudet i år är ännu större än förra året.
Elise Rhodin på Uppsala Kommun är kulturnattsgeneral: -Det är mycket som händer. Det är program från förmiddagen till sent på natten, säger hon. Efter att Uppsalapolitikern Birgitta Dahl invigt kulturnatten genom ett minnestal för Anna Lindh kommer hiphopkollektivet STG, från Stenhagen, öppna kvällens konsert på Fyris Torg. Fast det blir en del förändringar i programmet på grund av mordet på Anna Lindh blir det här den största kulturnatten någonsin. Nästan 400 programpunkter på 125 platser runt om i Uppsala. -Nytt är att på Bangårdsgatan är det en fransk bistro. Där kommer de att ha ett "speakers corner". Den nya trädgården "Hörnan" utanför restaurng hörnan kommer också att invigas. En annan ny arrangör är Musicum som inte har varit med förut och som gör ett fantastiskt program med körer, Uppsala kammarkör och akademiska kapellet. En annas sak är att man kan ladda hem noter på internet och vara med och sjunga opera och det är unikt, säger Elise Rhodin. Efteråt ska man utvärdera hur kulturnatten har fungerat och frågan är om det ska vara lika stort nästa år. - Det är svårt att få plats med alla, särskilt som utomhusarrangemangen blir fler. Man stör lätt varandra och det är inte alltid lätt att få ihop pusslet, men vi får tänja på gränserna, det har vi gjort redan i år. Det är evenemang längre och längre från centrum och man får gå längre helt enkelt, säger Elise Rhodin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".