Enköpingspolitiker mer negativa till euron

Enköpings kommunpolitiker är mer negativa till euron än sina kollegor i andra delar av länet. Det visar en enkät som upplandsnytt gjort. Bara hälften säger ja till euron.
Under emukampanjen så har det visat sig att länets lokalpolitiker är mer positiva till euron än resten av befolkningen. Upplandsnytt gjorde innan mordet på Anna Lindh en enkätundersökning bland fullmäktigepolitiker i landstinget och Uppsala, Enköping, Knivsta och Östhammars kommun. Resultatet visar att nästan två tredjedelar av de 169 politikerna som svarat på enkäten säger ja till euron - samtidigt som bara omkring 40 procent av befolkningen säger ja, i alla fall om man ska tro opinionsundersökningarna. Men i just enköping är bilden annorlunda. Där säger bara hälften av politikerna ja till euron medan 40 procent säger nej. Bland annat så säger hälften av folkpartisterna och nästan fyrtio procent av socialdemokraterna i fullmäktige nej, trots att deras partier arbetar för ett ja. Bengt Wahlberg är centerpartistiskt kommunalråd i Enköping och så här förklarar han det faktum att Enköpings politiker tycks vara mer negativa till euron än andra. -I partier där det är många ja-sägare så är det i Enköping många som har tagit ställning för nej. Det tror jag kan påverka andra i partiet och då blir det jämnare, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".