Morgonpigga väljare i Flogsta bestämde sig tidigt

När vallokalerna öppnade i Flogstaskolan klockan åtta i morse var det flera personer som var där för att lägga sin röst i valurnan.
Anledningen till att de var där så tidigt på söndagsmorgonen var i de flesta fall att de hade mycket att göra under dagen. De väljare som hade gått till Flogstaskolan på morgonen hade bestämt sig för länge sen hur de skulle rösta: -Det var ett par veckor sen jag bestämde hur jag skulle rösta. - Det var länge sen jag bestämde mig, när frågan togs upp överhuvud taget. - Det var nog en månad sen jag bestämde mig. Så sa några av de som röstade och de flesta trodde att valdeltagandet skulle bli högt. Efter mordet på Anna Lindh har partiledarna uppmanat alla att rösta och det kommer nog att få effekt enligt Flogstaväljarna: - Jag tror att valdeltagandet blir högt, omkring 80-85 procent. - Jag hoppas att det blir ett högt valdeltagande, att det blir en manifestation för demokratin vilket omröstningar ju alltid är, men särskilt en dag som denna. Det sa några av väljarna på Flogstaskolan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".