Fotboll

Kryss mellan bott och topp

Bottenlaget Sirius lyckades få med sig en poäng i hemmamötet med serietvåan Åtvidabergs FF. Matchen slutade 1-1 (1-1) efter att ÅFF tagit ledningen i den 13:e minuten genom Pontus Karlsson, 20 minuter senare fastställde Petter Österberg slutresultatet 1-1.

På ett regningt Studenternas IP i Uppsala spelade två lag i varsin ände av tabellen oavgjort, 1-1. Bägge lagen gick för seger, men topplaget Åtvidabergs jakt kom av sig något i början av 2:a halvlek då Christoffer Karlsson fick sin andra varning och blev utvisad. Trots bara 10 man skapade Östgötarna ändå tillräckligt för att de skulle kunnat få med sig ännu en bortavinst.

- Jag tycker vi försöker och gör det ganska bra, men det blev också fokus på lite fel saker, sa målvakten och lagkaptenen Henrik Gustavsson i ÅFF och åsyftade bland annat det faktum att lagets tränare Daniel Wiklund visades upp på läktaren i mitten av andra akten.

Två tappade poäng för Åtvidaberg i kampen om en direktplats till allsvenskan och två tappade poäng för Sirius i bottenstriden, ett Sirius som inte lyckades utnyttja sitt numerära övertag.

- Vi skulle kunnat göra det bättre, det är något vi får gå igenom sen, konstaterade Sirius mittback Gustav Segerström som i övrigt summerar lagets knackiga vår så här.

- Vi fick en tuff start och lyckades inte vinna många matcher, då dök självförtroendet men vi har börjat jobba oss tillbaka nu.

Sirius räknar med att få tillbaka merparten av sina skadade spelarna till omstarten den 5 juli.

perhenrik.johansson@sr.se

Matchfakta:

Sirius-Åtvidaberg 1-1 (1-1)

0-1 Pontus Karlsson (13), 1-1 Petter Österberg (33).

Utv, Åtvidaberg: Christoffer Karlsson (50).

Publik: 1 363