Ja till sänkta löner

De anställda på Atlas Copco i Tierp och Erasteel, som bland annat finns i Söderfors har gått med på att gå ner i arbetstid och därmed sänka sina löner, för att undvika fler varsel.

Atlas Copco har sedan höstas fått säga upp nästan 200 personer. För att undvika fler varsel, har de anställda nu gått med på att korta sin arbetsvecka med 20 procent och minska lönen med 10 procent. Och de är inte ensamma. Liknande åtgärder har även gjorts av Erasteel i Söderfors, där de ska minska arbetstid med tio procent och sänka sina löner lika mycket.

Enligt Hans-Olov Andersson som är klubbordförande för Metall på Erasteel i Söderfors så röstade en överväldigande majoritet ja till lönesänkningen. Själv säger han att av två onda ting kanske det här är det bästa.
- I ena vågskålen hade vi det här och i andra vågskålen hade vi kanske fortsatta uppsägningar då, som man inte riktigt vet hur många det skulle ha blivit.

Stefan Calner är platschef på Atlas Copco. Han säger att det ännu är oklart om avtalet kommer att användas.
-Det är jättesvårt att sia om framtiden just nu, vart ordergången är på väg och vad som händer under hösten.

Så det är alltså en möjlighet för er från månad till månad att använda det här?
- Ja det stämmer.

Hur många jobb kan du säga räddas med det här?
- Det kan jag inte ge några exakta siffror på, utan det här är, det här är en bra...Det här är bra helt enkelt, om vi kan nyttja det om det behövs.

Micke Hansson är doktorand juridiska institutionen på Uppsala Universitet med inriktning på arbetsrätt. Han säger så här om de långsiktiga konsekvernserna av sådana här avtal.
- Om det här nu slår väl ut så kan det ju få till konsekvens att man blir mer, på ett sätt, kreativ med att man ändrar arbetstider och arbetsvillkor.

Sarah Bruze
sarah.bruze@sr.se

Christine Odén
christine.odén@sr.se