Hon bets av polishund

19-åriga Julia Andersson från Uppsala har anmält polisen för tjänstefel efter att ha blivit attackerad av en polishund och biten i låret. Överfallet skedde den 13 juni, på natten mot lördag, när hon var på väg hem från en fest i Stenhagen med några vänner.

- Jag, min tjejkompis och min pojkvän, vi går ungefär här och för att bedöma avståndet, du ser ju där borta vid bommen, det var därborta allting startade. Så hör man hur hon skriker stanna, men hunden är mycket långt framför på sådant där långt koppel. Vi står helt stilla och vänder oss om, och när vi vänder oss så blir det som att jag står längst fram, när vi gick så var jag som var längst bak. Hunden hoppar ju på den första människa den ser och hon säger inga kommandon, ingenting och hunden tar första bästa och det var jag. Hunden släpper inte förrän hon kommer fram och jag försöker ju ta bort hunden, säger Julia Andersson.

Ramlar du eller står du upp?
- Alltså, jag viker ihop, så den rätar liksom upp mig. Jag ramlar ihop när den släpper mig för jag kunde inte belasta benet. Som du ser, jag haltar ju fortfarande, det är ju lårmuskeln... Jag skakade när allting hände, det var så jävla hemskt.

Polisens presstalesman, Christer Nordström, vill inte kommentera händelsen eftersom ingen av de inblandade har förhörts än, men säger att anmälan har skickats till Riksenheten för polismål för utredning.

Christine Odén
christine.oden@sr.se