Borgare värnar systembolag

Dom borgerliga partierna i Uppsala kommun går nu till attack mot systembolagets planer på att stänga butiken på Skolgatan i Uppsala.
En flytt skulle vara mycket negativ för de boende i området menar de borgerliga kommunalråden som nu uppmanar Systembolaget att ändra på planerna. Jan-Ove Jerrestål, folkpartistiskt kommunalråd i Uppsala tror bland annat att den lokala servicen kommer att försämras. Vid årsskiftet så kommer alltså systembolagsbutiken på Skolgatan i Uppsala att försvinna, det kunde vi berätta i Upplandsnytt i förra veckan. Systembolaget ska istället satsa på nya och större butiker i Svava och Kvarnen. Enligt kommunalrådet Jan-Ove Jerrestål och hans kollegor är detta i högsta grad är en fråga för kommunpolitikerna. - Den här frågan är intressant därför att vi vill att hela Uppsala ska ha en bra service. - Tror du Systembolaget lyssnar till er kritik? - Vi får se, vi ska försöka ta upp en fajt med dom nu. Vi vill att de omprövar sitt beslut.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".