Sirius kris drabbar pojklag

Nu drabbas ungdomsverksamheten i Sirius bandy av klubbens dåliga ekonomi. I pojklag där ledare, föräldrar och ungdomar själva samlat in pengar till laget, jäser nu missnöjet med klubbledningen när man inte får tillgång till pengarna i lagkassan.
Konkurshotet för Sirius Bandy är tills vidare undanröjt, men ekonomin är fortfarande dålig och skulderna uppgår till flera miljoner. Och pengar som samlats in till ungdomslagen, av ledare, föräldrar och ungdomar, kan inte obehindrat användas av lagen själva. Utgifterna måste prövas av klubbledningen. Häromsistens, när laget för pojkar födda 91, hade köpt tröjor för 6000 kr och skulle betala med dom pengar som dom själva samlat in, så blev det nej. Åtminstone tills vidare. Likviditetsproblem, sa klubbledningen. Föräldrarna och ledarna i laget är kritiska mot klubbledningen och har nu bestämt att tills vidare inte hjälpa till i Sirius kiosk på Studenternas IP och att inte sälja fler bingolotter, förrän man fått en redovisning av intäkterna från tidigare lottförsäljning. Bland ledare och föräldrar har också diskuterats att föra över hela laget till en annan klubb om läget i Sirius inte blir bättre.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".