Heby

Häktad för barnvåldtäkt

En 66-årig man bosatt i Heby kommun är häktad, misstänkt för våldtäkt mot barn.

Mannen greps i torsdags efter att socialtjänsten anmält honom. Den 16-åriga flickan var familjehemsplacerad hos mannen. Enligt Christer Söderberg som är mannens advokat, förnekar mannen alla brott.

- Han förnekar våldtäkt mot barn och andra brott också.

Som jag förstått det fanns det ändå antydan om att de druckit alkohol tillsammans och att det förekommit någon form av sexuell kontakt?

- Han medger inte att det har förekommit någon sexuell kontakt. Det är korrekt att det druckits alkohol och den omständigheten i sig gör ju honom förstås oerhört ångerfull idag. Det var natrurligtvis helt i strid med det uppdrag som han hade då som kontaktfamilj eller vårdandefamilj över flickan, säger Christer Söderberg. 

Den 16-åriga flickan har varit familjehemsplacerad hos mannen i ett par år. På samma gård har det bott en pojke som nu också är omhändertagen av socialtjänsten. Flickan har själv berättat för polisen att hon och mannen drack alkohol tillsammans och att det var han som bjöd.

Flickan fördes till sjukhus efter omhändertagandet och hon ska ha varit mycket berusad.

Enligt advokaten Christer Söderberg tänker mannen överklaga häktningsbeslutet.

Radio Uppland har sökt åklagaren men inte lyckats få tag i henne.

Eftersom den 16-åriga flickan var familjehemsplacerad hos mannen räknas det som våldtäkt mot barn, trots att hon i lagens mening inte är minderårig.

Elin Jönsson
elin.k.jonsson@sr.se