Gyros i Uppsala sparkar folk

En femtedel av personalen på bioteknikföretaget Gyros i Uppsala kommer inom kort att förlora sina arbeten. -På grund av den rådande marknadssituationen, förklarar Maris Hartmanis, VD på bioteknikföretaget.
Gyros tillverkar analysverktyg för företag inom det biotekniska området. Företaget har kontor i USA och i flera Europeiska länder, men huvudkontoret finns i Uppsala. Orsaken till att Gyros drar ner på verksamheten är den allmänna nedgången inom bioteknikbranschen. Enligt Maris Hartmanis har ändå deras företag lyckats undvika neddragningar mycket längre än andra Uppsalaföretag i branschen. -Sen ett par år tillbaka ser man en utveckling hos våra kunder, till exempel läkarföretag, att de inte investerar lika mycket som förut. Idag har Gyros runt 100 anställda. I förra veckan varslades alltså 20 av dem om uppsägning och redan inom en månad tvingas de gå. Främst handlar det om forskande personal. Kontakta reportern: Erik Möller
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".