Anmärkningar mot äldreomsorg

Äldreomsorgen i Gottsunda kommundel har fått flera anmärkningar av arbetsmiljöverket. Mest akut är det på Kronparkens sjukhems avdelning 125
Där vårdar man patienter i livets slutskede. Men även det är fler inspekterade arbetsplatser inom äldromsorgen i Gottsunda som har fått nedslag av arbetsmiljöverket. Arbetsmiljöverket har inspekterat äldreomsorgen i flera kommuner och kommundelar. Även äldromsorgen i Gottsunda kommundel har inspekterats. Arbetsmiljöverkets anmärkningar har handlat om allt från trasig utrustning till att personalen är för högt arbetsbelastad. På avdelningen vårdas döende patienter. Och för personalen där är den höga arbetsbelastningen en extra stor påfrestning eftersom man inte får tid till att bearbeta när patienter som vårdats i upp till ett år på avdelningen går bort. - Det är ju det som tärt på personalen och som gjort att människor inte orkat jobba och blivit sjukskrivna, säger Lena Söderman jobbar på avdelning 125. Men nu ska man få lite extra tid till bearbetning och få en handledare att prata med. Men det får inte bort problemet med att arbetsbördan är tung och man upplever att man är för få i personalen. Något tillskott av personal är inte att räkna med. Gottsunda kommundelsförvaltning måste spara 20 miljoner kronor nästa år. Och Kronparkens sjukhem är den mest kostsamma verksamheten för kommundelen. Men kommundelschef Ann Åkesson lovar att man inte ska göra ytterliggare nedskärningar på personalen. O samtidigt är hon lite uppgiven eftersom hon inte får ekonomin att gå ihop. - Vi kan inte jaga mer kostnader nu.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".