Lång väntan på ambulansen i Östhammar

Den som får en stroke i Östhammar får vänta längre än i någon annan kommun i länet. Det menar ambulanspersonalen i Östhammar som är missnöjda med den omorganisation som genomfördes i våras.
-Jag tycker att det är väldigt allvarligt, det kan vara livsavgörande, säger Anders Bäckman, ambulanssjuksköterska i Östhammar. Det står två ambulanser i garaget i Östhammar. Tidigare kunde båda användas till så kallade prio1 utryckningar, alltså akuta fall. Men nu ska den ena av ambulanserna bara användas till transporter. Och då kan väntan bli lång för person två i kön när akutambulansen redan är på annat håll. Att vårens omorganisation blev som den blev i Östhammar beror på att behovet av sjuktransporter har ökat. Nu kan man bemöta transportbehovet bättre men på kostnad av akutvården menar den protesterande -Jag tycker man ska lyssna på personalen som faktiskt är dom som ser vilken lösning dom tror skulle fungera, säger Anna-Lena Söderblom (m) representant i landstinget som skrivit en interpellation till landstingsfullmäktige om problemet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".