EU-möte om livsmedel

För exakt en vecka sen övertog Sverige ordförandeskapet i EU och imorgon inleds ett EU-möte i Uppsala om livsmedelssäkerhet.

Då träffas Europeiska livsmedelssäkerhetsmyndighetens (EFSA) delegater och de anlände idag. Eva Korp är Sveriges representant på mötet.

– Vi ska prata kommunikationsfrågor, kommunikation och livsmedel - hur vi kommunicerar risker till exempel till konsumenter, det är den typen av frågor som vi pratar om. Det är kul att de kommer hit till Sverige, det är första gången som vi har det här mötet här och det är för att vi har ordförandeskap. Då tar vi tillfället i akt att lyfta fram saker som vi i Sverige är extra bra på. Vi kommer att lyfta fram vårt arbete med miljösmarta matval, där vi i Sverige är först i Europa att ge råd till konsumenterna om hur man kan välja livsmedel om man vill göra det som är bra både för miljön och hälsan, säger hon till Upplandsnytt.

– Det andra är vårt nyckelhål, som också är ett enkelt sätt om man vill välja hälsosam mat, det ska vi också lyfta fram.