Översvämning efter regn

(Uppdaterad 16.55)
Flera träd har fallit ner över vägar och en källare har svämmats över i Skärplinge. Det är några av konsekvenserna av blåsten och regnandet hittills idag. 
Har ovädret drabbat dig? Kommentera och dela med dig av bilder här!

I ett flerbostadshus i Skärplinge, som håller på att restaureras, har källaren svämmats över.

- Det har varit ett extremt regn från natten till halv ett på dagen, då fick vi 71 millimeter, säger räddningsledaren Karl-Ragnar Andersson.

- Det ser dystert ut på potatisåkrarna, där står vatten i fårorna, sa han, samtidigt som han ansvarade för pumpningen av källaren i det hus i Skärplinge där källaren översvämmats. På golvet låg fem centimeter vatten när räddningstjänsten kom.

- Det har regnat för mycket, men jag tror inte att något förstörts, säger husets ägare Folke Karlsson.

Under natten drabbades bland annat Film i norra Uppland, Västerås och Hallstahammar hårt av översvämningar och SOS Alarm bedömde att översvämningsrisken skulle bli stor under eftermiddagen. Därför tog man in extra personal för att hinna med alla samtal. Problemen blev sedan inte lika stora som från början befarats.

Nedfällda träd har också lett till begränsad framkomlighet på vägarna på flera håll i länet.

Vägverkets entreprenör fick bland annat rycka ut till väg 558 mellan Torstuna och Österunda i Enköpings kommun för att röja undan ett nedfallet träd. Även mellan Vittinge och Fjärdhundra i höjd med Källinge på samma väg, blockerades delar av körbanan av ett nedfällt träd.

Ett träd föll ned på vägbanan på Dag Hammarskjölds väg i Uppsala och även på väg 76 strax söder om Älvkarleby och i Karlholmsbruk fällde vinden också träd under morgonen.

Samma sak på länsväg 858 mellan Östervåla och Högsbo i höjd med Gräsbo. Dessutom på vägen mellan Lillkyrka och Vallby kyrka, i höjd med Eka.