Ny man gripen för Lindhmordet

Den tidigare misstänkte 35-åringen har släppts. En annan person är gripen och anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordet på Anna Lindh, säger vice överåklagare Agneta Blidberg som leder förundersökningen.
Den gripne mannen greps i förmiddags. Var vill utredarna inte berätta, gripandet ska ha varit odramatsikt. Bevisningen mot den nye person som gripits för mordet anses vara starkare än vad den var mot 35-åringen när han häktades i fredags. Misstankegraden har därmed satts till sannolika skäl, sade Blidberg. Hon ville inte precisera vad som ligger till grund för gripandet. Bevisningen kommer inte att delges förrän i samband med en eventuell häktningsförhandling, sade Blidberg. Enligt spaningsledare Leif Jennekvist Jennekvist är personen som gripits "inte helt olik" bilderna på den man som befann sig på NK vid tiden för mordet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".