Stalltvist i Uppsala granskas

Kommunrevisorerna ifrågasätter hur Uppsala kommun har behandlat ärendet med stallet Surmulen i Hågadalen, Uppsala. Revisorerna kräver svar på frågor.
Eftersom arrendatorn Börje Jovurfast inte betalat hyran så bestämde kommunen att han skulle vräkas i somras. Drygt 25 hästar skulle då stått utan stallplats. Men ett snabbt beslut i sista sekunden sköt upp vräkningen i två månader. Kritiken från revisorerna handlar inte om vräkningen. Deras frågor rör istället hur kommunen handlagt ärendet. -Om det har begåtts fel så ser vi ganska allavarligt på att kommunen använder maktanspräk mot den enskilde, säger Lennart Hedquist ordförande i kommunrevisionen. Det var Jovurfast som anmälde kommunen till revisorerna och de har nu alltså gjort en utredning. De kräver svar på ansvariga nämnder om varför det saknas svar på skrivelser från Jovurfast, varför det inte finns något skrivet om förändringar och överenskommelser med arrendatorn. -Skulle det vara fel och vara en regel är det allvarligt, säger Lennart Hedquist. Senast 10 oktober ska de två berörda nämnderna svara på revisorernas frågor. Vid fastighetsnämnden anser man inte att mannen behandlats sämre än någon annan. Kontakta reportern: Maud Johansson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".