Misstänkt sexövergrepp i Norrtälje av skådespelare

En av Sveriges mest kända skådespelare misstänks för sexuella övergrepp, som ska ha begåtts i Norrtälje. Skådespelaren bor i Stockholm, men tillbringar en del tid i Norrtälje.
Skådespelaren ska enligt anmälan, under 2002, ha sagt till två flickor, då elva år gamla, att det hade varit ett gasutsläpp. Mannen ska sen ha uppmanat flickorna att klä av sig och sen smörjt in dem med en salva eller nåt liknande. Sen ska han sagt åt flickorna att ta på sig utmanande underkläder, som han kallade för skyddskläder. När mannen sen började klä av sig själv anande flickorna oråd och försvan därifrån. Pappan till en av flickorna ringde polisen, men mannen hade redan försvunnit när de kom till platsen. När flickorna senare kände igen mannen från en kändistidning startade polisen en utredning. Mannen nekade till anklagelserna och i brist på bevis lade åklagaren ner utredningen. Senare har utredningen tagits upp på nytt. -Jag fick det på mitt bord vid årskiftet och sen dess har det rulllat på, men det tar alltid tid när en utredning startar om på nytt, säger åklagaren Ewa Tvengström till Norrtelje tidning. Under sommaren har det varit flera förhör och beslut om åtal kommer att väckas inom en månad, enligt åklagare Ewa Tvengström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".