norrskedika

"Det saknas pengar"

Återuppbyggnaden av den nerbrunna Norrskedikaparken närmar sig sakta med säkert. Norrskedikas utvecklingsgrupp har nu fått in över 400 000 kronor, men än är det en bit kvar innan det kan hållas danser igen.

– Ja, det saknas mycket, mycket pengar. Försäkringen skulle täcka ungefär 15 miljoner och minst 30 miljoner kostar en nybyggnation, säger föreningens ordförande Stefan Landberg.

Hur ska ni få in resten av pengarna som saknas?

– Dels är det då Forsmark och Östhammars kommun och flera intressenter finns det, som har ett behov av en stor lokal, för det finns ju ingen riktigt stor lokal här i kommunen, så det finns ju ett stort intresse där. Ja, det är ju förhandlingar där då, hur mycket varje intressent kan bidra med.

Det var i mitten av maj som dansbanan i Norrskedika strax norr om Östhammar brann ner till grunden, men redan dagen efter beslutades det att lokalerna ska byggas upp igen. Med försäkringspengar och gåvor från privatpersoner och företag har man nu kommit halvvägs mot målet, men om Östhammar kommun kommer att gå in med pengar är ännu oklart. Det menar det centerpartistiska kommunalrådet Jacob Spangenberg.

– Det är väldigt svårbedömt i dag. Alltså, det är klart att kommunen har alltid användning av olika typer av lokaler, men det måste ju finnas någon direkt anledning för kommunen att vara med och finansiera det hela. Plus att vi naturligtvis har ont om pengar just nu och det gör det hela extra knepigt. Vi har liksom inte diskuterat så konkret ännu, det är alldeles för tidigt, det är det jag vill säga, säger Jacob Spangenberg.

Förhoppningarna är att fotbollsföreningens omklädningsrum ska stå klara redan till våren, men hur snart resten kan bli färdigt kan Stefan Landberg inte svara på. Därmot är han säker på att de kommer att få ihop de pengar som krävs.

– Ja, lyckas det kommer vi att göra. Sedan är det bara tiden, om det går mer eller mindre fort att få ihop pengar Men få ihop dem, de ska vi.

Sarah Bruze
sarah.bruze@sr.se