Kommunens e-postsystem är för trögt

Kommunens e-post system är för trögt och komplicerat. Det gör det svårt för Uppsalas medborgare att komma i kontakt med kommunens politiker.
Kommunalrådet Cecilia Forss blir själv drabbad av det här och nu efterlyser hon ett bättre system: - Systemet är alldeles för långsamt för att jag ska kunna sitta och kontrollera e-posten varje dag. Då känner sig folk svikna om de inte får svar. Kommunen har medvetet valt ett system som har gjort att det ska vara lite trögt. Den motiveringen jag har fått är att man anser att den e-post som kommer till mig som kommunpolitiker är kommunens egendom och att det ska vara svårt för mig att flytta över det här till min egen dator. Jag tycker att det är fel. Det är viktigt att ha en bra dialog med medborgarna och e-post är det som de flesta använder. Det här är ett demokratiproblem. Det är ett så snabbt och enkelt sätt att kommunicera för medborgarna. Jag som politiker måste ha samma möjlighet att använda det systemet, säger Cecila Forss.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".