Uppsalapolisen bemöter kritiken från JO

Uppsala polisen bemöter nu kritiken från Justitieombudsmannen (JO). Upplandsnytt berättade igår att JO riktar skarp kritik mot Uppsalapolisens sätt att hantera hittegods.
Det efter att en upphittad båt behölls i ett halvår tills polisen hittat ägaren, trots att båten enligt lagen skulle ha tillfallit upphittaren efter tre månader. Men nu bemöter Uppsalapolisen alltså kritiken. Staffan Tilling är jurist hos Uppsalapolisen: - Vi tar givetvis till oss kritiken från JO och ser till att de felaktigheter som finns åtgärdats. Att det blev så här berodde i första hand på att det var dåligt med folk på hittegodsexpeditionen. Sen det nu kritiserade fallet med den upphittade båten har hittegodsavdelningens register datoriserats och personalstyrkan förstärkts. Något som ska garantera att något liknande undviks. Trots kritik mot dålig kännedom om vilka regler som gäller för hittegods ser Staffan Tilling inte att det kommer att bli några problem framöver.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".