Kvinna våldtagen vid centralen i Uppsala

En ung kvinna våldtogs i parken vid centralstationen i Uppsala tidigt igår morse. Polisen vill nu komma i kontakt med personer som var i området vid tidpunkten.
Den 28-åriga kvinnan kom med en buss in till Uppsala strax efter klockan sex igår morse. Vid busstationen kom en man fram till henne och frågade om hon kunde hjälpa honom med något, han tog sedan tag i henne och släpade in henne i parken där hon blev våldtagen. Först på eftermiddagen anmälde kvinnan våldtäkten till polisen. Då fick hon också hjälp på Rikskvinnocentrum på Akademiska sjukhuset. Polisen söker nu vittnen som kan ha något att berätta om våldtäkten. Bland annat vill man komma i kontakt med en äldre kvinna som anlände med samma buss, strax efter klockan sex igår morse. Polisen har ett tydligt signalement av den misstänkte våldtäktsmannen, han är i 30-40-årsåldern, har smal kroppsbyggnad och är mörkhyad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".