Dålig koll på besparingar

På Akademiska Sjukhuset i Uppsala har medarbetarna på golvet ofta en dålig uppfattning om vilka sparkrav som egentligen finns på deras verksamhet. Det visar en ny revisionsrapport om besparingsarbetet på sjukhuset.

Det är revisionsfirman Ernst & Young som på landstingsrevisorernas uppdrag har granskat hur effektivt besparingsarbetet på Akademiska varit. Sjukhuset ska ju minska personalstyrkan i år med 200 anställda, och det sammanlagda besparingskravet för sjukhuset ligger på 170 miljoner för det här året.

Revisionsfirman har både granskat dokument och intervjuat personal på olika nivåer, och det som framkommer är att chefer på högre nivåer har relativt klart för sig hur sparkraven ser ut, medan medarbetare på golvet har vaga uppfattningar om vilka sparkrav som egentligen finns.

Revisionsrapporten pekar på att det varit olyckligt att det inte från början var klart definierat vad som menades med att 200 årsarbetare ska bort. Begreppet årsarbetare har tolkats på olika sätt och diskussionerna om hur begreppet skulle tolkas har tagit tid och fokus från själva spararbetet, hävdas i rapporten. De konstaterar också att sjukhuset sen längre tid inte haft en ledningskultur som varit präglad av kostnadskontroll och budgetdisciplin och att sjukhusledningens uppföljningsarbete den närmaste tiden kan bli avgörande för hur effektivt besparingsarbetet till slut blir.

Revisionsrapporten påpekar också att lösningar till kostnadsreduceringar söks inom befintliga enheter i linjeorganisationen, däremot söks inte effektiviseringsvinster mellan flera enheter i organisationen.

Landstingets revisorer begär nu att få träffa landstingsledningen för en diskussion med anledning av rapporten.

Mårten Nilsson
marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".