Dålig info om flytt

Cultus gymnasiekola i Uppsala ska flytta och få en ny rektor till hösten. Men, förutom ett kort meddelande på skolans nya hemsida, har elever och föräldrar inte fått någon information om förändringarna, trots att det nu bara är fem veckor kvar till skolstart

– De har inte sagt någonting. Jag såg det på hemsidan och blev jättechockad. Jag var bara inne av en tillfällighet, de elever som inte har tillgång till datorer kanske inte ens ser det. Jag tycker att det är jättedåligt. De borde informera eleverna tidigare innan skolstarten, de borde ha tänkt på det tidigare.

Skolavslutningen för Cultus cirka 180 eleverna på Omvårdnadsprogrammet med inriktning på Akutsjukvård och räddningstjänst var precis som vanligt, inget nämndes om att skolan skulle flytta redan till hösten.

Håkan Eklund har en dotter som ska börja i tredje ring till hösten. Även han såg informationen och de bestämde sig för att åka ned till den gamla skolan för att kolla.

– Det satt en lapp på dörren där det stod att skolan var stängd och att man skulle ringa till en ny tillförordnad rektor i Helsingborg för att få höra vidare information.

Den nya tillförordnade rektorn i väntan på en ny är Lena Scher, som även är ägare ägare till skolan. Den gamla rektorn har nämligen fått ett nytt jobb och sagt upp sig, men inte heller det har eleverna på Cultus informerats om.

Lena Scher säger att skolan behöver större lokaler och att det är därför man ska flytta från Sturegatan i Uppsala till större lokaler på Skolgatan och att anledningen till att elever och föräldrar inte informerats är att det precis blivit klart med den gamla rektorns uppsägning och det nya kontraktet för lokaler.

– Vi ville inte gå ut och säga något innan det var helt klart, men eftersom det blev det i torsdags så kommer vi nu gå ut och skriva ett informationsbrev till samtliga elever och föräldrar.

Hade det inte varit bra att vänta med att gå ut med information på hemsidan tills ni skickat ut breven?

– Jo, det kan jag tycka.

Nu är det drygt fem veckor kvar till terminsstart och tillträde till de nya lokalerna är den 10 augusti. Lena Scher säger att de ska göra sitt bästa för att hinna klart med allt i tid.

– Vi ska göra allt vi kan och börjar veckan innan med att försöka klara av alla installationer. Vi ska jobba hårt för att det ska vara färdigt.

– Vi tycker att det är väldigt dåligt och konstigt att man inte får reda på sådant här i förväg, speciellt eftersom allt annat har fungerat så bra, säger Håkan Eklund.

Måna Degerman
mana.degerman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".