Hemliga chefer skapar oro

Efter att psykiatrichefen i Uppsala län meddelat sin avgång upprörs personalen över att dom inte får reda på vilka som kandiderar till den nya tjänsten.
Många besvikna anställda har hört av sig till facket och menar att ansökningarna ska vara offentliga. - Det är klart att personalen vill veta vilka som är aktuella till att bli deras nya chef, säger Agnetha Engvall, facklig företrädare på SACO. Men sjukhusdirektör Göran Stjernstedt har belagt ansökningarna med sekretess och menar att man måste skydda dom som söker den nya tjänsten. Men Agnetha Engvall tycker att om man inte säger vad dom sökande heter kan man i alla fall berätta ungefär vad dom har gjort tidigare. - Men inte ens det har man från sjukhusledningens sida gjort, säger hon. Och vem av dom sex kandidaterna som får jobbet som psykiatrichef kommer att presenteras i början av nästa vecka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista