Politiker i Heby får handlingar via e-post

Heby kommuns politiker ska nu bli papperslösa vid sammanträdena. Det finns nämligen långt framskridna planer på att sluta skicka ut kallelser och sammanträdeshandlingar via traditionell post och i stället lägga ut allt som e-post.
- Det handlar om att göra administrationen effektivare. Dessutom kommer våra förtroendevalda att ha lättare att ta del av allmäna handlingar via vårt diariesystem, säger Katarina Welin, kanslichef i Heby kommun. Bärbara datorer ska köpas in till en kostnad av 250 000 kronor och kommunstyrelsen blir första politiska grupp att prova nyordningen. - I början blir det ju en kostnad. Men på driftsidan sparar vi ju in porto och kuvert. Dessutom blir det ju mindre jobb för våra sektrerare som slipper klistra igen och sprätta en massa kuvert, säger Katarina Welin. Några skrivare kommer inte politikerna att få utan allt arbete och sökning ska ske mot dataskärmen. Kommunstyrelsen behandlar satsningen nästa vecka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".