"Att avgå löser ingenting"

Landstings-majoriteten tänker inte avgå. Oppositionen har krävt det efter att Akademiska Sjukhusets nya prognos visade på ett fortsatt ökande underskott.
Men landstingsrådet Mats O Karlsson tror inte att deras avgång skulle lösa några ekonomiska problem. - Trodde jag att ekonomin skulle förbättras om vi avgick då skulle vi säkert överväga det. Men vi kommer inte att avgå. Vi kommer att fortsätta den här långsiktiga satnsingen på att förbättra och effektivisera sjukvården, säger han. Igår kom en ny prognos som visade att Akademiska Sjukhuset ökar sitt underskott från 160 till 175 miljoner kronor i år. Med anledning av det gick landstingsoppositionen till attack och krävde majoritetens avgång om de inte kommer med förslag som kan minska underskottet, bland annat krävde moderaternas Arne Sandemo en minskning av personalen. - Det är självklart så att om regionvården minskar så kanske de enheterna ska minska sin personal. Mats O Karlsson svarar: - Det har jag lite svårt att förstå, att det skulle ges mindre vård. Det jag hör är ju tvärtom att vi behöver vara fler som jobbar. Personalen sliter väldigt ont, och då är det ju knappast en lösning att skära ner. Kontakta reportern: Erik Möller
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".