Speedway

Tog poäng hemma

Igår mötte Rospiggarna från Hallstavik topplaget Vetlanda på hemmaplan i Orionparken i Hallstavik.

En synnerligen underhållande och dramatisk match slutar oavgjort med 48-48. Ett stort framsteg för Rospiggarna som sist dom mötte Vetlanda förlorade med tjugotvå poäng.

Rospiggarnas främste poängplockare, Greg Hancock, säger så här efter matchen:

_ Det var en bra match för Rospiggarna. Jag tror att alla förarna körde jättebra, men vi vann inte. Men det är racing. För oss går det inte som planerat. Vi måste börja och tänka på nästa år och komma upp lite före säsongsslutet.

Men det måste vara ett fall framåt?

- Jag vi måste tänka lite framåt nu, men jag är alltid positiv. Jag tror vi kommer bli bättre och bättre. Men det är inte så enkelt.

Inför det allra sista heatet ledde ni med två poäng. Ni hade chansen där?

- Ja vi hade chansen där. Vi hade en omstart som inte blev så bra. Men vi försökte vinna men Jason Crump blir bättre och bättre under kvällen.

Vad säger du om din egen insats? Du ser ganska nöjd ut?

- Ja jag är ganska nöjd. Jag kan inte komma på något bra ord på svenska, men That's racing. Vi måste komma upp lite, säger Greg Hancock i Speedwaylaget Rospiggarna, som fortsatt ligger sist i tabellen och Vetlanda ligger på första plats.

Bosse Johander
upplandsnytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".