Basket

Optimism inför EM

Basketproffset Chioma Nnamaka från Uppsala är hemma för att ladda upp inför träningsläger med landslaget och sedan träningslandskamper inför stundande Em-kval. Hon ser ljust på framtiden för svenska damlandslaget i basket.

– Vi är ett ungt lag med många talanger. Nu ska vi visa att vi är riktigt duktiga, för det är vi, säger Chioma Nnamaka.

- Vi är ett väldigt ungt lag och jag tycker att det är bra, för vi har många talanger och jag tror vi har en stor chans i EM. Nu ska vi kvala upp oss till A-gruppen, säger Chioma Nnamaka till Upplandsnytt.

Och längre bort, som du säger är ni ett ungt lag och du är ung, så har du säkert drömmar, visioner och mål för framtiden. Är det något du vill dela med dig av?

- Just nu vill jag att Sverige ska komma så långt som möjligt, och att vi ska bli ett stort basketland i Europa. Det är nog allas mål, sen är det OS 2012 så det är också ett mål som man strävar efter. Vi jobbar hårt, säger hon.

Vad är förutsättningarna för att Sverige ska ta steget upp in i basketens finrum?

- Jag tror vi bara behöver visa att vi har talang och är riktigt duktiga, för det är vi! Det är bara att fortsätta att jobba hårt så att man blir sedd.

Lucas Linné
lucas.linne@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista