Smutsiga duschrum i skola

Hål i dörrarna, smutsiga golv, snus och klotter, så ser det sedan länge ut i dusharna på Gottsundaskolan i Uppsala. Eleverna ber nu kommunen om hjälp.
Idag är det många av eleverna som inte duschar efter gymnastiken på grund av smutsen och de har i nästan ett år krävt att skolledningen ska göra något åt omklädningsrummen. Nu har det kommit upp nya spelgar, men det lukar fortfarande konstigt, är ärg på väggarna, det saknas krokar att hänga upp kläder på och dessutom är det hål i dörren så att man kan se rakt in i dusharna. Skolans biträdande rektor Inger Isaksson håller med om att omklädningsrummen är otrevliga. Men just nu har skolan inga pengar till att göra några stora förändringar, förutom att utöka städningen och måla över klotter. Problemet är också att omklädningsrummen används av så många, förutom tre skolor hyr också föreningar in sig på kvällarna. Eleverna Hanni Glajdas och David Berglund har nu fotograferat skadorna och skrivit brev till kommunen i hopp om att skolan ska få extra pengar för att fräscha upp omklädningsummen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".