Forsman mot finalserie

Tre stora klubbar vill ändra upplägget för SM-finalen i innebandy. I stället för en finalmatch, som det är idag, vill de se en finalserie. Men Stefan Forsman, tränare för Storvretas herrlag, håller inte med klubbarna.

 en finalserie skulle de två finallagen mötas till exempel fem gånger och den som vinner flest matcher skulle bli slutvinnaren. Men Stefan Forsman vill inte att innebandyn ska gå den vägen.

– Jag gillar upplägget för vår sport, med en stor avslutning för säsongen, med en final. Jag tycker att det innehåller allt, med spänning, dramatik och publikfest.

Finns det ingen vinst med att ha en serie?

– Jag tror inte det. Många stora finaler avgörs ju med en match, VM-finalen i fotboll och Superbowl till exempel.

Stefan Forsman skulle däremot gärna se att evenemanget kring finalen i innebandy utvecklades till en hel helg.

– Jag skulle vilja att vi fick en stor helgavslutning och kunde göra det ännu större. Juniorerna, damerna och herrarna skulle kunna avsluta sin finalrunda där. Då skulle vi få ett liknande upplägg som bandyn har i Uppsala, det tycker jag är ett fantastiskt upplägg, säger han.

Elin Jönsson
elin.jonsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista