Två bandyfinaler igen

När nästa års upplaga av sm-finalerna i bandy kommer att spelas återgår arrangörerna till den gamla spelordningen - det innebär damfinal på lördagen och herrfinal på söndag.

Upplandsnytt har tidigare rapporterar om att arrangemanget dragits med förlust de senaste åren. Att återgå till den gamla spelordningen kanske kan bättre på finanserna.

- Vi har ju testat under två år att utveckla och koncentrera bandyfesten till en dag och det har varit framgångrikt, att vi har vänt besökssiffrorna för herrfinalen. Men det har inte kommit damfinalen riktigt fullt ut till dels, så där känner vi att vi kan ta nästa steg och skapa två stycken bandyfestdagar som är fulla av händelser och upplevelser, säger Magnus Lohe, som är marknadschef på Uppsala kommun.

Kan man säga att ni rent av kommer att vinna något ekonomiskt på det här?

- Det tror jag nog att vi kommer att göra därför att i och med att vi nu har jobbat så hårt för att paketera finaldagen så har vi skapat organisationen som kan utvidga det här till två festdagar, så det är mycket möjligt att det kommer att slå igenom hel vägen där också.

Catrin Reth
catrin.reth@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".