ESK:s miljonskuld

Enköping Sportklubb, ESK, har skulder på sex miljoner kronor. Det meddelade ESK:s viceordförande Ronald Jonsheden igår, som i ett öppet brev vädjar om ekonomisk hjälp från kommun och företag i Enköping.
Redan i början av året låg klubben efter med betalningar på 3.2 miljoner kronor, men hoppet fanns att skulden skulle minska till slutet av året. Men skulden har istället ökat och strax innan nyår redovisar ESK en skuld på 6 miljoner kronor. ''Vi var för optimistiska'' säger: ESK:s viceordförande Ronald Jonsheden. Han menar att klubbens utgifter är högre nu när man är med i Superettan. I ett öppet brev vädjar därför klubben till företag i Enköping och till Enköpings kommun om ekonomisk hjälp. Trots det stora bakslaget tror han att att chanserna till hjälp är stora och att klubben under nästa år kan spara upp till en miljon kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".