Rån mot glassbil

Två maskerade gärningsmän rånade i går en Hemglassbil i stadsdelen Gottsunda i Uppsala med kniv. Den kvinnliga föraren blev mycket skakad av rånet.

Rånet skedde strax före klockan 18.00 på fredagen på Peterson-Bergers väg i Gottsunda. Gärningsmännen hade sjalar för ansiktet och den ena av dem var beväpnad med kniv. De försvann från platsen efter att ha tvingat med sig innehållet i kassan.

Brenda Luthström är delägare i det företag som kör Hemglassbilar i Uppsala.

– Jag fick ett telefonsamtal om att en av våra bilar i Gottsunda hade råkat ut för ett rån. En av våra andra anställda åkte ut till föraren och då var polisen redan där och pratade med henne. Jag ska prata mer med henne i dag om händelserna.

Enligt Brenda Luthström blev föraren mycket skakad av rånet och kommer att erbjudas hjälp av företaget att prata om det som har hänt.

– De som gör det här förstår inte att det är människor de har att göra med, att den här tjejen kanske kommer må dåligt av det här resten av livet om vi inte försöker hjälpa henne, säger hon.

Mauritz Luthström AB, som kör Hemglassbilar i Uppsala har råkat ut för rån i Gottsunda tidigare, men nu var det ett antal år sedan.

– Personalen är väldigt rädda när de åker ut i vissa satdsdelar. De sista fem åren har vi inte haft problem i Gottsunda, men nu vet vi inte om det kommer att upprepas eller hur det blir.   

Polisen bedrev under fredagskvällen spaning i området, utan att finna några spår efter gärningsmännen.

Mårten Nilsson
marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".