Tierp

"Ansvarige bör avgå"

En miss av socialdemokraterna i Tierp gör att partiet inte får delta i kyrkovalet till kyrkofullmäktige i Tierp-Söderfors församling. Partiet missade att lämna in listan med sina kandidater i tid. Partiveteranen Gunnar Thollander i Söderfors är mycket kritisk mot egna partiet och kräver att den ansvarige för missen lämnar sina politiska uppdrag.

– Det är en skandal utan dess like. Det fanns socialdemokrater som var beredda att ställa upp, men den som hade hand om det missade att skicka in listan och få namnen registrerade. Det är faktiskt det sämsta som någonsin har gjorts i Socialdemokraternas historia i Söderfors.

Gunnar Thollander (S) säger att han är ”kolossalt kritisk” mot den person i partiet som hade ansvar att lämna in listan i tid.

– På riksplanet går man ut och betonar man vikten och går ut och säger att det här är ett stort och oerhört viktigt val, kanske mest med tanke på nästa års val. Men i Tierps kommun, åtminstone vad det gäller vår församling, då ser man det inte så.

Nu kräver Thollander att den ansvarig lämnar sina politiska uppdrag.

– Det här är utomordentligt dåligt och den som är ansvarig för det här borde packa ihop och lämna sina uppdrag. Det här inte tillåtet och inte förlåtet.

Missen innebär att samtliga 21 platser i fullmäktige kommer att besättas av borgerliga ledamöter.

– Det är första gången det händer, men jag kan inte klandra de andra partierna, de har ju skött sig, säger Gunnar Thollander.

Mårten Nilsson
marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".