Bomb vid bostadshus

Trots dörrknakning och ytterligare förhör har polisen fortfarande ingen misstänkt för den sprängladdning som detonerade på Sömnadsvägen i Nåntuna i går morse.

Enligt polisens bombtekniker rör det sig om en kraftig sprängladdning som kunde ha orsakat stora skador i området, men laddningen detonerade aldrig fullt ut och inga personer skadades vid explosionen.

Sprängladdningen var placerad utanför en fastighet på Sömnadsvägen i Nåntuna i Uppsala. Polisen har hört en person som bor i huset, men som inte hade någon förklaring till varför sprängladdningen placerats utanför bostaden. Polisen har inte hittat någon direkt hotbild mot de boende i fastigheten.

Att polisen dröjt över ett dygn med att berätta om händelsen beror på utredningstekniska skäl, enligt Christer Nordström, presstalesman på Uppsalapolisen.

Polisen larmades klockan 06:49 i går morse av en person som vaknat av smällen. Ett vittne såg två män i 20-årsåldern röra sig i närheten av brottsplatsen.

Det här är andra gången på kort tid som en sprängladdning hittas i Uppsala.

– Självklart tittar vi på om det finns något samband mellan sprängladdningen på Kungsgatan och det som inträffade i går morse, säger Christer Nordström.