Knutby

Waldau slutar som pastor

Åsa Waldau lämnar sin tjänst som pastor i Knutby Filadelfia församling. Det bekräftar församlingen för Upplandsnytt. Vad tycker du om att Waldau lämnar sitt uppdrag?

Efter det uppmärksammade mordet på hennes lillasyster i januari 2004 har Åsa Waldau varit församlingens ansikte utåt, men nu är det slut med det.

-Jag har väl mest av allt ägnat mig åt församlingen. Nu vill jag göra sådana saker som jag brinner för själv inom området konst, musik och sång. Jag vet faktiskt inte riktigt vad det mynnar ut i. Det som blir skillnaden för mig är att jag inte kommer att stå som ansvarig för andra människor, säger Åsa Waldau.

Är det ett Guds kall att du hoppar av posten som pastor?

-Ja, det tror jag. Jag tror att allt man gör som kristen är att man ber Gud om vart ska jag gå nu, vilken bit ska jag syssla med nu? Det är ju inte frågan om att nu slutar jag följa Gud, utan nu tror jag att Gud leder mig åt det här hållet, säger Åsa Waldau

Annika Ilmoni
annika.ilmoni@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista