Lagen möttes i final även 2008.
Rugby

Enköping vann SM-final

Enköpings Rugbyklubb vann den första SM-finalen mot Stockholms Exiles borta i Stockholm med 21-17. Enköping har nu ett knappt övertag inför den sista och avgörande SM-finalen på lördag.

– Vi öppnade precis som vi skulle i första halvlek. Vi använde hörnorna för att sätta press på dem. Men i andra halvlek slappnar vi av eller något, någonting går i alla fall fel och de kommer in i matchen, säger Enköpings Tim Johansson.

När Enköping RK sedan fick en spelare utvisad fick motståndarlaget ännu mer flyt, enligt Tim Johansson, som blev lagets bästa poänggörare i matchen.

– Vi gör små misstag och vi pratar inte med varandra, det blir ofokus. Och när vi gör misstag, gör de poäng, så enkelt är det, säger han.

Det var en match med två helt olika halvlekar som de drygt 550 i publiken på Årstafältet i Stockholm fick se. Matchen inleddes helt klart med Enköpingsdominans och första halvlek slutade 18-3 till Enköping.

Andra halvlek kom däremot att handla mycket om motståndarlaget Stockholm Exiles, som lyckades prestera 14-3.

– I första halvlek hade de inte mycket att säga till om, det är synd att vi inte kan hålla det matchen ut. Vi var värda att åka härifrån med 20 poäng upp, så pass bra spelar vi i dag, säger Fredrik Wicksell, lagledare i Enköpings Rugbyklubb.

Hur ska ni vinna den avgörande finalen hemma i Enköping?

– Det kommer nog att bli något liknande, men jag ska inte säga för mycket. Det är något vi får jobba på i början av veckan, analysera och smälta det här lite och se vad det är som har hänt, säger Wicksell.

Anders Königsson
upplandsnytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".