Basket

Sallén föll hemma

Det blev förlust för Salléns basketdamer i hemmapremiären i basketligan, när laget mötte Solna Vikings på lördagseftermiddagen. Sallén bjöd på motstånd, men slutresultatet blev till sist 56-42 till Solnalaget.

Solna Vikings är regerande mästare och har figurerat i finalsammanhang de senaste fem åren. Det var inte många som trodde att Salléns damer skulle ge dem en match in på mållinjen, men det gjorde man.

I paus ledde Uppsalalaget med 36-34. Men matchen slutade med förlust. I den sista 10-minutersperioden, blev det 22-8 till Solna Vikings.

– De sätter straffkast på slutet som gör att det blir mer, men jag tror också att det handlar om att vi möter ett lag med mer rutin, de har många landslagstjejer. De har spelat länge tillsammans och har vunnit SM-guld, då är man van att vinna matcher, säger Annette Johansen, från Salléns basket.

En vana som Uppsalalaget saknar, enligt Johansen.

– Vi är inte vana vid att vinna matcher på den här nivån, vi tänker för mycket i stället för att bara köra. Jag tycker ändå att vi kämpar hårt och spelar bra, bra defence. Det är jobbigt att det blir såhär på slutet, men jag tycker ändå att vi ska ta med oss att vi är nära att slå regerande mästarna, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".