Ny tjejgrupp ska ge stöd

Föreningen Första steget i Uppsala startar nu en tjejgrupp för att stötta förortstjejer. Sandi Bodair är en av initiativtagarna.

– Vi anser att det ska vara jämlikhet mellan killarna och tjejerna, därför startar vi det här. Tjejer syns inte och hörs inte lika mycket som killar, säger hon.

Första stegets tjejgrupp startar i områdena Gottsunda och Valsätra i Uppsala. Alla tjejer som vill får vara med och syftet är att höja tjejernas röster och hitta en samlingspunkt för samtal och aktiviteter.

Det finns redan ett gäng ungdomsgrupper i områdena, La softa, Musikalen och Drömgatan till exempel, men Jekpun Alp tror ändå att Första steget för tjejer behövs.

– Ju fler föreningar och aktiviteter det finns i ett område, desto bättre, dessutom kan vi samarbeta. Ibland har vissa bättre kontakt med vissa grupper, som tjejer i det här fallet, säger hon.

Annika Ilmoni
annika.ilmoni@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".