Tågstörningar i helgen

Banverket håller sedan i torsdags på med rälsarbeten på linjen Bålsta - Stockholm.

Den som ska ut och resa får fram till måndag morgon räkna med att det tar lite extra tid. Det berättar Anna Hansson, pressinformatör på Banverket.

- SL:s pendeltågstrafik mellan Kungsängen och Bålsta påverkas sedan i torsdags den 15 oktober. Och tidvis så påverkas hela sträckan in till Stockholm Central.

Rälsarbetet är en del i det som kallas kraftsamling Stockholm-Mälardalen. En satsning av SL, SJ och Banverket för att tågtrafiken ska flyta smidigare i framtiden.

Sedan i torsdags kväll är det ersättningsbussar som gäller mellan Bålsta och Upplands Bro - där pendeltågen vänder fram till klockan fyra i eftermiddag. Då börjar tågen vända redan i Kungsängen och från klockan tio ikväll och fram till måndag morgon kommer all SL-tåg till och från Stockholm på sträckan att ersättas med buss. Rälsarbetena påverkar också de SJ-tåg som går förbi Enköping mot Stockholm och Västerås.

- Just i helgen så utför vi arbeten vid Sundbyberg station. Och där gör vi en så kallad signalförtätning. Och det innebär att tågen kommer att kunna köra tätare varandra och på så vis komma fram till platformen lite snabbare. Och dessutom så har vi också då arbeten med spår och växlar vid Bålsta station för att förbättre punktligheten till och från stationen.

August Bergkvist
august.bergkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".