Rugby

ERK vann SM-titeln

Efter segern med 21-7 i första SM-finalen mot Stockholm Exiles en vecka bort, så lyckades Enköping hålla ihop sitt spel och besegra Exiles med 20-10 under lördagen. Den 19 titeln i klubbens historia är därmed ett faktum, och SM-titeln är tillbaka på Korsängens IP för tredje gången på fyra år.

41-17 blev alltså den totala ställningen lagen emellan efter två SM-matcher. Ett resultat som inte är helt smickrande för Exiles, samtidigt som man inte lyckades vinna hemma i Stockholm förra helgen. Enlöping gjorde inte om det misstaget i år, man tappade ju SM-.titeln på hemmaplan mot just Exiles förra säsongen. Starkt stödda av Enköpingsborna så körde man över Exiles.

Mot slutet av matchen blev domaren lite väl petig, och Exiles lyckades få in ett försök och snygga till siffrorna. 20-3 hade dock varit ett mer rättvist resultat, men vem i Enköping brydde sig om det när det fanns SM-guld att fira.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".