Enköping satsar

Enköpings kommun kommer att satsa på att ge praktikplatser till de unga för att häva den ökande arbetslösheten. Det är en av de saker som regeringens extra 27 miljoner kronor kommer att användas till nästa år.  

- Det gäller bland annat då extra praktikplatser, möjlighet att komma ut och träffa olika företag och komma ut och få praktikplatser, både i kommunen och i privata näringslivet, säger Anna Wiklund (M), som är kommunalråd i Enköping.

Den borgerliga majoriteten i Enköpings kommun har tidigare fått kritik från socialdemokratiskt håll för att de inte gör tillräckligt för unga arbetslösa. Men nu kommer alltså en satsning på extra praktikplatser. Arbetslösheten har ökat under flera år och under det senaste året har den ökat med 60 procent. Det här är inte det enda området som Enköpings kommun lägger pengar på nästa år:

- Vi har inget underskott så att det här är ett extra tillskott. Vi har en väldigt bra ekonomi jämfört med många andra kommuner, mne det vi gör nu är extra satsningar och vi kommer också att göra extra satsningar med hela sex miljoner kronor på skolunderhåll, skolgårdar, vägar och det här innebär ju att det kommer att ges möjligheter för andra då, entreprenörer till exempel, att få jobb inom byggbranschen och så också i vår kommun, säger Anna Wiklund.

Astrid Iselidh
astrid.iselidh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".