”Trappan” prisas

Uppsala kommun har fått pris för sin stödverksamhet Trappan, för barn och unga med föräldrar som upplever missbruk, våld eller psykisk sjukdom i familjen. 

– Barn förstår så himla mycket mer än vad man tror, jag var väldigt arg när jag var liten. Jag började på Trappan när jag gick i åttan och det är roligt, jobbigt och allt möjligt på en gång, säger Matilda som vuxit upp med en alkoholiserad pappa.

Verksamheten, som ligger i centrala Uppsala, tar emot unga som upplever våld, missbruk eller psykisk sjukdom i familjen. Nu har Trappan fått ett pris från Fryshuset i Stockholm.

Priset är på 50,000 kronor för vinsten i kategorin "eldsjälspris". Genom lek, gruppsamtal och aktiviteter uppmuntrar man barn och ungdomar att prata om deras hemsituation. Det ger dessutom möjlighet att träffa andra som är i samma situation.

Lillemor Bronn är enhetschef och väldigt glad över priset.

– Det känns härligt förstås. Vi blir bekräftade för det vi gör och att det har betydelse. Det är ett rikspris och då känns det ännu roligare, säger enhetschef Lillemor Bronn.

Annika Ilmoni
annika.ilmoni@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".