Tierp

Elever hotar med strejk

Elever vid Högbergsskolan i Tierp känner sig lurade efter brutna löften.

- Vi har blivit lovade så himla mycket men de har tagit bort löftena ett efter ett. Vi känner oss lurade, säger eleven Emma Almgren- Hållkvist.

Guld och gröna skogar-eller iallafall sommarjobb, körkort och praktik lovades de elever som sökte till omvårdnadsprogrammet vid Högbergsskolan i Tierp. Enligt eleverna så har inga av löftena infriats, bland annat så har elevernas praktik blivit avbruten. Nu har eleverna ilsknat till och hotar med strejk efter höstlovet.

- Jag vet inte helt vad som har lovats, tyvärr är jag lite historielös. Vi hoppas att de kan vara nöjda med att vi kan ge dem 10 körkortslektioner som ju är rätt långt på väg till ett körkort, säger rektor Odd Johnsen.

Vad tänker du som rektor att eleverna har uppfattat det som löften men nu är väldigt besvikna?

- Jag är medveten om att de kan uppfatta de som tidigare löften och det får vi som skola stå för att det kan vara en dålig kommunikation med eleverna, att de blev lovade förra året innan de började här och det beklagar vi i så fall.

Annika Ilmoni
annika.ilmoni@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".